Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Awa en Anna, twee zussen die veel passie hebben voor het bakken en natuurlijk het eten daarvan. In onze vrije tijd kan je ons vaak in de keuken vinden of in een restaurant. Waar er lekkernijen zijn, zijn wij te bekennen!

 

Waar begon het?

Het begon allemaal in eigen kring. Wij genoten van de gebakjes die onze oma en onze moeder voor ons maakten. Waarbij Anna dacht, waarom ga ik dit niet zelf maken? In het begin deed ik dat vooral voor vrienden en familie. Tot een vriend, die de napeloni’s ook lekker vond, mij aanspoorde om er meer mee te doen. Voor dit traditionele gebakje zijn er nog zoveel mogelijkheden. Ik keek Awa lief aan en gelukkig wilde zij mij meehelpen.

 

Wat is het?

De Napeloni is een gebakje met meerdere lagen deeg en gezoete room, dit is de traditionele Napeloni dat in Iran verkocht wordt.

Maar natuurlijk zagen wij meer dan alleen de traditionele Napeloni voor ons, dus hebben wij er een westerse wending aangegeven. Hierbij kan je denken aan karamel, brownie, Kinderbueno, appel-kruimel Napeloni's en ga zo maar door. Wij experimenten met heel veel smaken, eigenlijk alles wat zoet is, kan ertussen. Omdat er zoveel smaken zijn, maken we elke week een wisselmenu dat we op social media delen.

 

Iran

Zoals je in Nederland een bos bloemen geeft, is het in Iran de gewoonte om een doos gebak mee te nemen als je op visite gaat. Meestal zit de Napeloni er dan wel tussen. Je kunt het vergelijken met de populariteit van de stroopwafel in Nederland.

Ons concept? De Iraanse lekkernijen naar Nederland te brengen!